Seminar Research Methodology : Quantitative

Universiti Putra Malaysia (UPM) melalui Sekolah Pengajian Siswazahnya (SGS) telah mengadakan seminar bertajuk "Kaedah Penyelidikan: Kuantitatif" pada 11 Julai 2017 di Auditorium Jurutera, Fakulti Kejuruteraan, UPM.

Bengkel ini memberi tumpuan kepada reka bentuk projek penyelidikan kuantitatif; bermula dengan rumusan masalah, reka bentuk projek, pengumpulan data, dan analisis data. Bengkel ini telah mengkaji semula teknik analisis asas dan model statistik yang biasa digunakan untuk analisis data. Peserta berpeluang untuk membincangkan isu sebenar  masalah penyelidikan yang berkaitan dengan analisis data kuantitatif dalam penyelidikan sosial.

Penceramah  seminar ini adalah Prof. Dr. Yuhanis Ab Aziz dan penyertaan adalah percuma untuk ahli akademik dan pelajar UPM.

SXDdWAD~